Мария Габриел отбеляза важността на Йордания като ключов партньор на България

...
Мария Габриел отбеляза важността на Йордания като ключов партньор на България
Коментари Харесай

Мария Габриел: България е готова да бъде домакин на среща на Процеса Акаба

Мария Габриел отбеляза значимостта на Йордания като основен сътрудник на България в района на Близкия изток по време на публично посещаване в страната.

Тя бе призната от крал Абдула II и акцентира готовността за задълбочаване на политическия разговор и съдействие в редица области. Двамата министри разискаха усилването на политическия разговор, търговско-икономическото съдействие и значимостта на нововъведенията.

Габриел изрази поддръжка към самодейностите на Йордания в битката с тероризма и радикализацията, като същевременно обърна внимание на необходимостта от отбрана на цивилното население и поддръжка за решение на правилото на две страни за реализиране на мир. 

Тя показа още, че България е подготвена да бъде хазаин тази година на среща в границите на " Процеса Акаба ", като тя се надява да бъде съпроводена от аудиенция краля на Йордания Абдула II.

Сътрудничеството в областите на образованието и науката беше сложено в центъра на диалозите, като програмата за съдействие в тези области ще насърчи интернационалния учебен продан.
 Денков и Габриел се чудят да скочат ли във вулкана на ротацията
Денков и Габриел се чудят да скочат ли във вулкана на ротацията

Основният акцент в меморандума е по какъв начин Народно събрание ще продължи да работи по основните приоритети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР